İİBF SEMPOZYUMLARI

 

Değerli Bilim İnsanları,
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 20-21 Haziran 2022 tarihlerinde “Türkiye’de Göç ve İltica Uluslararası Sempozyumu" adlı bilimsel etkinlik gerçekleştirilecektir.

Uluslararası nitelikte gerçekleşecek olan sempozyumun TAMAMI WEBİNARDAN oluşacaktır. Tamamı online gerçekleşecek sempozyumda ilk gün, Prof. Dr. Sema Buz, Prof. Dr. Murat Erdoğan, Prof. Dr. İbrahim Sirkeci gibi davetlilerin panelleri olacak,  ikinci gün ise yine göç alanında çalışan akademisyenler bildiriler sunacaktır. Bildiriler, uluslararası prestijli yayın evi olan TP LONDON tarafından “Proceedings” kitabı olarak yayımlanacaktır.

Sempozyum, sosyal bilim alanında farklı ülkelerden göç üzerine çalışan bilim insanlarını ve araştırmacıları bir araya getirerek, çalışmalarını sunma, bilgilerini paylaşma ve ulusal ve uluslararası iş birliklerine imkan sağlayacak bir platform oluşturmayı amaçlamaktadır. Göç konusunda önemli çalışmaları ile bilinen Prof. Nermin Abadan Unat ve Prof. Dr. Ayhan Kaya gibi alanlarında önemli bilim insanları da sempozyuma, bilim kuruluna katılarak destek vermektedirler.

20 Haziran’ın Dünya Mülteci Günü olması ve konuya duyarlılığın arttırılması amacıyla iltica ve göç ana tema olarak seçilmiştir. Dünya üzerinde neredeyse 26 milyon mülteci bulunmaktadır. Türkiye’de de yaklaşık 3,6 milyon kayıtlı Suriyeli (geçici koruma altında) ve 320.000 kadar da diğer uyruklu kişiler yaşamaktadır. İnsana yakışır iş ve yaşam imkanlarının artması dileğiyle yapılacak oturumlar arasında başta sosyal uyum olmak üzere, eğitim, sağlık, kültürel haklar, ekonomik entegrasyon, hak ihlalleri ve ayrımcı söylemler örnek konu başlıklarıdır.


Sempozyum Hakkında
-Uluslararası hakemli ve katılımlıdır ,
-Dili Türkçe ve İngilizce’dir.
-Çift kör hakem yöntemiyle bildiriler değerlendirilmektedir,
-Çalışmalar, TRANSNATIONAL PRESS LONDON  https://www.tplondon.com Tarafından Proceedings olarak yayımlanacaktır.
-Online katılım ve sunum imkanı bulunmaktadır. Sunumlar tamamen zoom bağlantıları ile gerçekleştirilecektir. Zoom linkleri paylaşılmıştır. Video sunum imkanı da bulunmaktadır.
-Sempozyuma katılım ücretsizdir,
-Bildirilerin gönderileceği e-posta: tnkugoc@gmail.com
 
Önemli Tarihler
 
Özet Gönderimi Son Tarihi                           : 10 Mayıs 2022
Tam Metin Gönderimi Son Tarihi                  : 15 Haziran 2022
Sempozyum Tarihi                                        : 20-21 Haziran Mayıs 2022
 
 
Dear Colleagues,
 

" International Symposium on Migration and Asylum in Turkey" will be held on 20-21 June 2022. 

This international symposium is organized as several webinars. On the first day, invited speakers like Prof. Dr. Sema Buz, Prof. Dr. Murat Erdoğan, Prof. Dr. İbrahim Sirkeci will present their works. The papers will be held on the second day. Papers(If writers prefer publication) will be published as the "Proceedings" book by the international prestigious publishing house TP LONDON. 

The symposium aims to bring together scientists and researchers from different countries to create a platform that will enable them to present their studies, and to share their knowledge and collaborate nationally and internationally. Academics like Prof. Nermin Abadan Unat and Prof. Dr. Ayhan Kaya are contributing to the symposium by participating to the scientific committee.

Asylum and irregular migration have been chosen as the main theme to raise awareness on the issue. There are almost 26 million refugees in the world; and here are approximately 3.6 million registered Syrians (under temporary protection) and 320,000 other nationals living in Turkey. Among the sessions, decent work, social cohesion, education, health issues, cultural rights, economic integration, human right violations and discriminatory discourses are exemplary topics.

 
About the Symposium
- Peer-reviewed
- Papers and Presentations will be in Turkish and English
- Proceedings with ISBN will be published by TRANSNATIONAL PRESS LONDON  https://www.tplondon.com
- Presentations and participation will be online
- No submission fees required
- You can submit your abstracts: tnkugoc@gmail.com

 
Important Dates
 
Abstract Submission Deadline                  : May 10, 2022
Full Article Submission Deadline               : June 15, 2022
Symposium Dates                                     : June 20-21, 2022